Apostu: Copacii care mărginesc şantierul Sălii Polivalente rămân în picioare

Apostu: Copacii care mărginesc şantierul Sălii Polivalente rămân în picioare
Şirul de copaci care mărgineşte actualul şantier al viitoarei Săli Polivalente nu va fi tăiat pentru a face loc utilajelor şi viitoarei clădiri. Cel puţin aceasta promite primarul Sorin Apostu. Ţineţi minte această ştire anul viitor, dacă promisiunea nu va fi respectată, pe modelul plopului secular care a fost tăiat pentru a face loc stadionului Cluj Arena.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Copacii rămân în picioare, nu vor fi tăiaţi", a promis astăzi primarul Sorin Apostu. De menţionat, şirul de copaci este inclus în şantier, după ce gardurile care împrejmuiesc şantierul pe toate cele patru laturi ale acestuia au fost montate la marginea şoselei.

Amintim, în imediata vecinătate, unde se ridică stadionul Cluj Arena, un plop canadian secular a fost ras din rădăcină pentru a face loc clădirii arenei.

 

Plopul canadian avea 32 m înălţime, diametrul de 2,7 m şi o vârstă estimată la 150 de ani. O secţiune a acestuia a fost expusă la Grădina Botanică, unde a fost amplasată şi o plăcuţă explicativă: "Aflat aproximativ la jumătatea vieţii sale, acest plop a fost răpus de lipsa de responsabilitate şi dragoste pentru natură a proiectanţilor şi constructorilor noului stadion".

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza