Apostu şi Stoia rămân după gratii. Mesajele de pe Facebook, invocate de avocat FOTO / VIDEO

Apostu şi Stoia rămân după gratii. Mesajele de pe Facebook, invocate de avocat FOTO / VIDEO
La Curtea de Apel Cluj a avut loc astăzi un nou termen în dosarul în care primarul suspendat al Clujului Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

În jurul orei 13.20, Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost aduşi la Curtea de Apel Cluj. Aceştia nu au făcut nicio declaraţie înainte să intre în sala de judecată.

Aspazia Droniuc, învinuită că le-a dat mită vicepreşedintelui CJ Radu Bica şi primarului Sorin Apostu lipseşte de la înfăţişare şi la dosar a fost depusă o adeverinţă medicală de la Institutul  Oncologic.

La proces este prezentă şi Monica Apostu, care a intrat în sală fără să facă declaraţii.

UPDATE 13.40 Avocaţii cer restituirea cauzei la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale.

UPDATE 14.15 Judecătorul a precizat că se va pronunţa la această solicitare abia vinerea viitoare.

Între timp, avocaţii lui Stoia şi Apostu au cerut înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea.

Stoia s-a declarat revoltat în faţa instanţei, după ce a stat în arest aproximativ trei luni. El a invocat, din nou, argumentul că nu există fapta pentru care este acuzat, respectiv cea de dare de mită pentru un contract de salubritate.

UPDATE 14.52: Omul de afaceri Călin Stoia suferă de lumbago şi de aritmie cardiacă din cauza condiţiilor din arest, susţine avocatul Segiu Bogdan. La dosar au fost depuse documente medicale care atestă cele două afecţiuni, acte ce datează din 7 februarie.

"E din cauza umezelii şi frigului din arest", a spus Bogdan cu referire la afecţiunea lui Stoia. Totodată acesta spune că aritmia cardiacă ce i-a fost diagnosticată a fost cauzată de "starea de stres pentru acuzaţiile absurde ce i se aduc".

UPDATE 14.55: Un număr de 320 de persoane i-au urat "La mulţi ani!", ieri primarului arestat Sorin Apostu pe Facebook, spune Tiberiu Ban. "Acesta este o altă reacţie a opiniei publice, faţă de cea invocată de procurori în cererea în care susţin arestul preventv". 

UPDATE 15.00 "Carierea mea în administraţia publică e un capitol încheiat", acesta este o parte din declaraţia pe care primarul arestat din Cluj Napoca a făcut-o în faţa instanţei. Acesta a fost pe punctul de a izbucni în lacrimi.

Apostu a spus în apărarea sa că oraşul are cele mai multe fonduri europene atrase, cele mai multe licitaţii şi cele mai mici preţuri la salubritate.

"Starea de sănătate şi viaţa mea au fost mult afectate", a spus Apostu adaugând că se va supune deciziei instanţei indiferent care va fi aceasta.

UPDATE 15.15 Apostu şi Stoia au ieşit din sala de judecată fără să facă vreo declaraţie. Ei vor rămâne în arest până la pronunţarea instanţei referitoare la cererea lor.

UPDATE 15.40 Judecătorul a respins cererea celor doi de a înlocui măsura de arest preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea, prin urmare Stoia şi Apostu vor rămâne după gratii.

Vezi mai jos ce a spus avocatul Ban la ieşirea din sala de judecată

Comenteaza