Aproape 300.000 de viziere pentru medici vor fi produse la Cluj. Mai e nevoie de 24.000 de euro. Poţi ajuta?

Aproape 300.000 de viziere pentru medici vor fi produse la Cluj. Mai e nevoie de 24.000 de euro. Poţi ajuta?

Astăzi a ajuns în Cluj-Napoca materialul plastic necesar pentru producerea vizierelor ce acoperă nevoile imediate ale personalului medical din România și Republica Moldova. 

Pentru plata materialului plastic, asociația Vedem Just a reușit să strângă în 10 zile aproximativ 30.000 € din donații. Organizaţia face un apel către cetăţeni să susţină prin donaţii această iniţiativă.

Vizierele constituie un echipament ce asigură protecție maximă celor care vin în contact direct cu persoanele infectate cu coronavirus. Într-o primă fază, efortul de a produce viziere s-a distribuit între centre mici de prelucrare laser pe bază de voluntariat. Astfel, pentru moment s-au acoperit urgențele majore. Dar ne aşteptăm la un război de uzură ce va necesita o sursă mare şi constantă de viziere pentru cadrele medicale.

De aceea, asociația Vedem Just şi-a propus eficientizarea producției în perioada imediat următoare. "Vom apela la o metodă de producție la scară macro în Cluj, Sibiu și București, pentru ca apoi să determinăm modul optim de prelucrare a materialului și procesul logistic (aprovizionare, transport, distribuție)", au anunţat reprezentanţii asociaţiei.

Echipa de proiect, formată din Cristi Danileț, Ironim Morar, Oana Negru, Cătălin Pop, Lucian Checheriță și Cristian Bondor, împreună cu firme de profil industrial din țară (Perfect Seal, Carbochim, Rondocarton, Ardushop, Seenprint, Valrom, Ambalajulperfect.ro), colaborează cu Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta va prelua vizierele pe măsură ce sunt produse și le va distribui în toate unitățile sistemului sanitar din linia 1, 2 și 3 a luptei COVID-19.

Pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de producție, ambalare, distribuție și costuri neprevăzute din cauza situației atipice în care ne aflăm, asociaţia estimează că mai este nevoie de suma de 24.000 €.

“Suntem într-o cursă contra cronometru. Începem producția luni. Ne străduim să recuperăm întârzierile furnizorului de material, cu care ne-am confruntat în primele zile, astfel încât vizierele să ajungă cât mai curând posibil în toate spitalele din România și Republica Moldova”, a spus Cristi Danileț, fondator al Vedem Just şi unul dintre coordonatorii proiectului.

“Le suntem recunoscători tuturor celor care au donat până în prezent. Ne bazăm în continuare pe ei pentru a aduna fondurile necesare pentru a duce la bun sfârșit această misiune de sprijin și protecție a celor care au grijă de noi”, a completat Danileţ.

Cei care vor să fie parte din efortul național de echipare a spitalelor românești pot continua să facă donații folosind metodele pe care le găsiți aici: https://vedemjust.ro/doneaza.

Oricine poate  urmări desfășurarea acțiunilor noastre pe pagina de facebook: http://fb.com/vedemjust.ro.

"Haideți să-i protejăm pe medici. Ei au nevoie de noi la fel de mult precum noi avem nevoie de ei", au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

Comenteaza