Artiştii de la UAD se duelează în expoziţii cu concert şi prezentare de modă

Artiştii de la UAD se duelează în expoziţii cu concert şi prezentare de modă
Câştigătorii concursului organizat de Universitatea de Arte şi Design din Cluj în a treia ediţie a "Expo Maraton" sunt premiaţi vineri, într-un eveniment cu concert şi prezentare de modă.

Din programul serii de vineri de la Casa Matei fac parte prezentarea de modă "The skin we live in", colecţie realizată de anul II, specializarea modă-design vestimentar, proiecţia video a retrospectivei Expo Maraton 2013, precum şi concertul Unplugged - Mihnea Blidariu (Lună Amară) şi Andrei Puiu (Mushroom Story).

O zi mai devreme, joi la ora 19, Galeria Casa Matei găzduieşte ultimul vernisaj din cadrul celei de a treia ediţii a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale "Expo Maraton 2013". Dan Tămaş şi Anda Hermina Roman vor fi prezenţi cu lucrări pe simezele galeriei, într-o ultimă confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

Dan Tămaş despre proiectul său, "Abordaj": „De dincolo de un ecran, paravan separator, menit mai mult să sublinieze, să confirme prezenţa nudă, decât să o ascundă, personajul fotografiat de mine, îmi arată într-o suită de adevărate ceremonii de secvenţă, detalii ale corpului, oferite ca atribute încărcate de sensuri, pe care privitorul, prin instalarea sa culturală, este invitat să şi le aproprieze, întru percepţie, emoţie şi decriptare".

În ceea ce priveşte lucrările Andei Hermina Roman din cadrul proiectului "Umanul în natura moartă", fundamentul acestor lucrări îl reprezintă ideea că omul modifică prin prezenţa sa spaţiul în care trăieşte. Evidenţierea conceptului se face prin intermediul realizării unor naturi statice formate din diverse elemente prezente în viaţa cotidiană a omului, acestea fiind văzute însă dintr-o perspectivă diferită. Ele îşi pierd funcţia şi rolul pentru care au fost create şi nu mai sunt simple unelte destinate îndeplinirii anumitor sarcini sau întrebuinţărilor designate de om ci sunt aduse în prim plan, devenind subiecte ale lucrărilor, spun organizatorii de la UAD.

Comenteaza