Video Asfalt pe un lot al Autostrăzii Transilvania

Asfalt pe un lot al Autostrăzii Transilvania

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vine cu vești bune despre un tronson de 17,9 km din Autostrada Transilvania (A3).

"Șantierul lotului Iernut - Chețani de pe autostrada A3, din județul Mureș, a avansat semnificativ în acest an. Majoritatea structurilor au fost deja ridicate și constructorul a reușit să aștearnă covoare asfaltice pe porțiuni întinse", transmite CNAIR. 

La final de iulie 2019, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura (API) susțineau că, în ciuda mobilizării exemplare a constructorului, tronsonul de 17,9 km  are șanse minime să fie deschis circulației în decembrie 2019. Mai multe detalii AICI! 

Autostrada Câmpia Turzii – Târgu-Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, iar Lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani are o lungime de 15,6 kilometri.

Două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni – Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, cu o lungime totală de circa 14 kilometri, au fost date în folosinţă în luna decembrie 2018. Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare şi restul de 25%, de la bugetul de stat, iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Comenteaza