Asociația Pro Infrastructură: A3 Nădășelu-Zimbor în 2023 sau 2024

Asociația Pro Infrastructură: A3 Nădășelu-Zimbor în 2023 sau 2024

Asociația Pro Infrastructură cere CNAIR să decidă mai repede dacă vrea să finalizeze Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor în 2023 sau 2024, pentru că firma constructoare ar putea să aibă alte planuri.

”Decideți acum: A3 Nădășelu-Zimbor în 2023 sau 2024? De vreo 9 luni mingea este la CNAIR care întârzie (nu că ne-ar mira) să aprobe două modificări de soluții tehnice necesare inaugurării lotului în 2023.

Pentru că dealurile transilvănene nu stau locului, experții proiectanți ai constructorului (UMB) au solicitat două modificări substanțiale de soluție tehnică: viaduct prin cimitir (nu este o glumă) în apropiere de Nădășelu și tunel în zona Topa Mică.

De luni întregi CNAIR se tot gândește. Și tergiversează. Dacă o să tot amâne aprobarea, deschiderea celor 30,06 kilometri în 2023 zboară pe fereastră și ne vedem în 2024.

Și este mare păcat deoarece antreprenorul avansează foarte bine și este motivat să închidă șantierul cât mai repede fiindcă are multe lucrări deja contractate.

În plus, are șanse reale să pună mâna în curând pe toți cei 82,44 kilometri din AutostradaA7 Buzău-Focșani, acolo unde se pregătește să semneze contractele pe loturile 1 și 4, iar pe 2 și 3 este în pole position cu oferte foarte competitive, conform informațiilor pe surse, neoficiale, pe care le avem în acest moment.

Așadar, vrând-nevrând, cei de la UMB vor fi foarte motivați să finalizeze Nădășelu-Zimbor în 2023 pentru a-și elibera din forțe. Asta dacă și CNAIR își face datoria”, se arată într-o analiză a Asociației Pro Infrastructură.

Comenteaza