Astăzi a avut loc repartizarea profesorilor care au luat examenul de titularizare VIDEO

Astăzi a avut loc repartizarea profesorilor care au luat examenul de titularizare VIDEO
Profesorii, învăţătorii şi educatorii au aflat dacă vor ocupa, din toamnă, un loc cu normă întreagă la catedra unei şcoli. Astăzi s-au repartizat, în ordinea mediilor de la examenul din 2 august, 161 de posturi de titulari. Cei care au rămas pe dinafară, mai pot spera joi la un post de suplinitor.

Monica este una din puţinele cadre didactice care au obţinut la examenul de titularizare o notă cu care să se poată mândri. A fost notată cu 9,65. Tânăra învăţătoare lucrează deja de 5 ani în sistem şi îşi doreşte să rămână în învăţământ. Nu consideră că salariul pe care îl câştigă este satisfăcător, dar altceva o motivează.

Monica a obţinut de curând şi diploma de educatoare, aşa încât responsabilitatea de a preda din toamnă la o clasă pregătitoare nu o îngrijorează. După experienţa de zi cu zi, la clasă, ştie cum să îi atragă pe copii spre învăţătură.


"În primul rând să prindă drag de învăţătoare, să te faci iubită de copii şi, după aceea, copiii se acomodează şi îşi dau interesul să înveţe şi să nu o dezamăgească pe învăţătoare", a spus Monica Deak, învăţătoare.

Aproape 600 de profesori care au obţinut note mai mari de 7 au încercat să ocupe astăzi unul dintre cele 161 de posturi titularizabile. Cei mai mulţi dintre ei nu vor prinde însă nici măcar un loc de suplinitor.


"Mai au o şansă joi dimineaţa, tot în centrele de concurs sau pe unităţile de învăţământ unde au dar concursul, să meargă şi să ia un curs de suplinitor. În timpul anului şcolar mai au o şansă dacă se eliberează vreun post pe concediu de maternitate sau pe alt tip de mobilitate sau renunţare la post a titularilor, să intre şi să ocupe un post. Dacă nu, din păcate, vor rămâne şomeri", a spus Mariana Pop, inspector şcolar adjunct.

Promovabilitatea la examenul de titularizare din acest an a fost de 58,8 la sută.

 

Etichete
Comenteaza