Aterizarea de urgență a elicopterului SMURD la Cluj. Înregistrarea convorbirii dintre pilot și turnul de control - AUDIO

Aterizarea de urgență a elicopterului SMURD la Cluj. Înregistrarea convorbirii dintre pilot și turnul de control - AUDIO

Un elicopter SMURD a cerut aterizarea de urgență pe aeroportul din Cluj-Napoca din cauza unor probleme tehnice în zbor, apărute după ce a transportat un pacient din Zalău la Cluj. 

Problemele au apărut în timpul zborului de întoarcere la baza din Jibou a elicopterului Airbus al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), după decolarea de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Piloţii aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a-l readuce pe pistă, astfel că aparatul, care zbura într-un singur motor, a aterizat în siguranţă la Cluj.

Potrivit Dejeanul.ro, elicopterul va fi supus astăzi unei expertize tehnice. Specialiști din cadrul Inspectoratului General de Aviație de la București au ajuns aseară la Cluj, pentru a constata ce probleme a avut aparatul de zbor. Iată, mai jos, înregistrarea convorbirii dintre pilotul SMURD și turnul de control de la Cluj, din timpul aterizării de urgență:

„Elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe AIAIC. După predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat şi a întâmpinat probleme tehnice în zbor.

Drept pentru care piloţii aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a-l readuce în siguranţă pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranţă pe aeroport, în jurul orei 15:20”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj. 

Comenteaza