Au cerut mită 20.000 de euro și ar fi luat 10.000. Uioreanu: Am primit 5.000 fără acte

Au cerut mită 20.000 de euro și ar fi luat 10.000. Uioreanu: Am primit 5.000 fără acte
Consilierul județean Ioan Petran și președintele suspendat CJ Cluj, Horea Uioreanu, au povestit la DNA Cluj cum s-au întâlnit la sediul UTI Grup, în aprilie, cu milionarul Tiberiu Urdăreanu.

Petran spune că Uioreanu a stat singur cu Urdăreanu circa 10 minute, scrie clujust.ro.

Potrivit celor doi politicieni din PNL Cluj, patronul UTI ar fi fost de acord să sponsorizeze campania electorală de la europarlamentare cu 20.000 de euro. Procurorii DNA Cluj susțin că cei doi au cerut mită 20.000 de euro și ar fi primit 10.000 de la directorul de dezvoltare UTI, Gabriel Davidescu, inculpat în dosar. Milionarul Urdăreanu are calitatea de martor în dosar.

"Pentru un anumit interval de timp dl. Urdăreanu Tiberiu și dl. Uioreanu Horea s-au retras pentru a discuta o problemă privată, pentru aproximativ 5-10 minute, după care am continuat discuțiile împreună. Ele s-au finalizat cu înțelegerea că vom fi sponsorizați de către UTI și că cel mai probabil banii vor fi aduși de către Davidescu la Cluj când acesta avea drum", a povestit Ioan Petran la DNA Cluj.

"Corespunde realității că m-am deplasat la societatea UTI în București în data de 9 aprilie 2014 împreună cu Petran Ioan, consilier județean și acolo am purtat o discuție cu domnii Davidescu și Urdăreanu despre o sponsorizare pe care această societate o poate acorda partidului nostru pentru campania electorală ce urma să o înceapă. Discuția a fost una favorabilă în sensul că cei doi interlocutori s-au arătat disponibili în a realiza o sposorizare, însă nu s-a discutat despre un anumit nivel al sumei ce urma a fi dată. La aproximativ o săptămână sau două de la această întâlnire, prin Petran Ioan am primit de la reprezentanții UTI suma de 5.000 euro cash fără nici un fel de documente. Întâlnirea cu Petran am avut-o într-o seară în Piața Cipariu", a declarat Horea Uioreanu la DNA Cluj.

Citeşte mai mult pe clujust.ro.

Reprezentanţii UTI Grup au făcut demersuri pentru extinderea contractului cu Consiliul Județean, din 2013, de când a fost finalizată extinderea parcării și sensul giratoriu de la aeroport. Angajații CJ au informat că respectiva solicitare nu poate fi onorată.

În luna iunie, DNA Cluj a dispus trimiterea în judecată a preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea celor trei infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) și pentru complicitate la spălare de bani.

Ioan Petran a fost trimis şi el în judecată, dar în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Pe lângă Uioreanu, Petran şi cei doi oameni de afaceri implicaţi în dosar, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, a mai fost trimis în judecată și Davidescu Gabriel Radu, director dezvoltare în cadrul SC UTI Grup SA Bucureşti, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de dare de mită.

 

Comenteaza