Au mers în Cămăraşu pentru cărţi de identitate. Ce rişti dacă documentul tău e expirat

Au mers în Cămăraşu pentru cărţi de identitate. Ce rişti dacă documentul tău e expirat
O echipă formată din 4 funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) s-a deplasat ieri în Cămăraşu, ca să le facă locuitorilor cărţi de identitate.

 

Funcţionarii DJEP Cluj i-au fotografiat pe solicitanţi şi le-au preluat documentele - 54 de cereri de la locuitorii comunei: 15 tineri care au împlinit vârsta de 14 ani, 25 de persoane pentru schimbare de domiciliu şi expirare, 5 persoane pentru preschimbarea buletinului de identitate vechi, 9 persoane regăsindu-se în alte situaţii.

Cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, Str. Aviator-Bădescu, nr. 7-9, pentru a solicita eliberarea cărţii de identitate, respectiv intrarea în legalitate. În acelaşi timp, nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, respectiv sancţionarea cu amendă cuprinsă între 40 şi 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute.

 

 

Comenteaza