Au vrut să-i arate „pisica”. Pentru ca păgubaşul să tacă, l-au bătut crunt şi i-au scos dinţii din gură cu lovituri

Au vrut să-i arate „pisica”. Pentru ca păgubaşul să tacă, l-au bătut crunt şi i-au scos dinţii din gură cu lovituri
Agresorii intraseră cu oile pe terenul familiei bărbatului, pricinuindu-i pierderi serioase.

Cristian Bota este un bărbat în vârstă de 37 de ani din Bedeciu, comuna Mănăstireni, care face naveta în localitatea Gilău la un gater, unde-şi câştigă pâinea zilnică. Deţine în Bedeciu şi un teren însămânţat cu lucernă care, la data de 4 iunie, i-a fost invadat şi distrus de oile aparţinând unui consătean şi poliţistului comunitar al primăriei.

Sâmbătă, 6 iunie, Bota se întorcea cu un microbuz de la muncă împreună cu Ionuţ M., un tânăr de 19 ani, coleg al său la gater şi, în acelaşi timp, co-proprietar al turmei care i-a produs paguba. Pe parcursul drumului spre casă Bota şi-a tot întrebat, pe bună dreptate, colegul când are de gând să-l despăgubească pentru stricăciunile provocate.

„Cel cu care am fost pe maşină, Ionuţ, după ce am ajuns la destinaţie l-a chemat urgent din sat pe Flaviu Ş., de 50 de ani, păstorul turmei. Şi fără să spună ceva m-au rupt în bătaie, chiar acolo, în microbuz. Mă aflam pe scaunul din spatele şoferului, povesteam cu cineva, fără să ştiu ce mi se pregăteşte, iar ei au apărut brusc şi m-au luat la pumni şi picioare. Atât de tare m-au bătut încât dinţii din partea de sus mi-au zburat din gură, iar sângele meu a curs peste tot", mai spune bărbatul.

La faţa locului a sosit de urgenţă de la Cluj-Napoca un echipaj SMURD, care l-a transportat pe bărbat la Spitalul din Huedin pentru primul ajutor, iar apoi iarăşi la Cluj-Napoca, unde i s-au acordat îngrijri de specialitate.

După ce starea victimei s-a mai ameliorat, aceasta a fost adusă iarăşi la Huedin, unde a rămas internată până luni la ora 14:00. Marţi, 9 iunie, Cristian Bota s-a prezentat însoţit de soţie la IML Cluj, unde medicii i-au recomandat îngrijiri medicale pentru o perioadă de de 22 - 25 de zile.

Intervine în discuţie şi soţia victimei: „Ce ne-a determinat mai mult ca să facem ceva împotriva acestor indivizi e faptul că unul din agresori ne tot ameninţă de-acum pe toţi, inclusiv pe mine şi mi-a spus aşa:<Nu mă interesează că fac doi ani de puşcărie şi plătesc 15 milioane, dar îl bag pe Cristian în copârşeu>", adaugă soţia victimei.

"Nu mai am nici dinţi în partea de sus, sunt rănit la spinare şi ochiul mi-e tumefiat, însă nu mă las până când nu se va face dreptate şi cei care au comis faptele vor plăti. Noi chiar azi vom face plângere penală împotriva bătăuşilor şi sper să-i văd acolo unde le e locul", a mai declarat, cu dificultate din cauza dinţilor lipsă, Cristian Bota.

"Un bărbat de 36 de ani din Bedeciu a sesizat poliţia reclamând că în data de 6 iunie, în jurul orei 19:00, pe fondul unor neînţelegeri, a fost agresat de doi bărbaţi în vehiculul cu care se întorcea la domiciliu de la muncă. Poliţiştii efectuează cercetări în cauză pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe", a declarat pentru Ziua de Cluj purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.

Comenteaza