Autostrada Sebeș - Turda: Lotul 3, gata în noiembrie - VIDEO

Autostrada Sebeș - Turda: Lotul 3, gata în noiembrie - VIDEO
Potrivit constructorului, lucrările la lotul 3 al autostrăzii Sebeş - Turda vor fi terminate luna viitoare. În prezent se lucrează la iluminat și la indicatoare.

Lotul 3 din Autostrada Sebeş - Turda (A10) are o lungime de 12,4 km. Chiar dacă este finalizat, se va putea circula doar între nodurile rutiere Decea şi Aiud, adică pe circa 8,5 km, explică Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură (API).

„În prima jumătate a lunii următoare trimitem notificare către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru efectuarea recepţiei", a spus, pentru economica.net, Bogdan Mezei, directorul tehnic al constructorului Tirrena Scavi, sucursala Cluj. Acesta estimează că recepţia efectivă a lucrărilor va avea loc între 15 şi 20 noiembrie.

Restul lotului va putea fi deschis circulaţiei abia când va fi gata şi lotul 2 din autostrada Sebeş - Turda, între Sântimbru și Aiud, construit de asocierea greco-română Aktor - Euroconstruct Trading '98. Detalii aici!

Iniţial toate loturile de la A10 au avut ca termen de dare în folosinţă 2016, dar s-au produs întârzieri din cauza lipsei avizelor obligatorii pentru construire. Sebeş - Turda însumează 70 km şi va costa peste jumătate de miliard de euro, proiectul fiind împărţit în patru loturi.
 
Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 km, ce porneşte de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, de asocierea Aktor (Grecia) - Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane.
 
Acordul pentru lotul 3, de 12,4 km, de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua şi costă 420,5 milioane de lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, de la nodul Decea până în Turda, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 de milioane.

Comenteaza