Autostrada Transilvania: CNAIR a deblocat contractul pentru lotul început de Bechtel

Autostrada Transilvania: CNAIR a deblocat contractul pentru lotul început de Bechtel

CNAIR a deblocat licitația pentru execuția lotului Suplacu de Barcău – Chiribiș de pe Autostrada Transilvania, iar noul termen pentru depunerea ofertelor este 12 iunie 2023.

Procedura pentru lotul cu o lungime de 26 de kilometri fusese suspendată în urmă cu o lună ca urmare a clarificărilor pe care le-au depus constructorii. Viaductul Bechtel de la Suplacu de Barcău are o lungime de 1,6 kilometri și este construit peste 50%. 

Noua licitație are o valoare de aproape un miliard de lei, iar durata de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție. Constructorul care va câștiga acest contract trebuie să execute o serie de lucrări printre care:

– 3 viaducte,

– 8 pasaje

– 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m peste lac de acumulare.

Lucrările la acest lot au fost abandonate după rezilerea contractului Bechtel, în anul 2013. CNAIR a reușit să mai atribuie o dată contractul în anul 2015 dar constructorul spaniol nu a reușit să se mobilizeze iar contractul a fost reziliat din nou în anul 2016

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza