Autostrada Transilvania, exclusă din priorităţile de finanţare ale Guvernului

Autostrada Transilvania, exclusă din priorităţile de finanţare ale Guvernului
Au spus una şi fac alta: premierul Emil Boc a declarat că ia în calcul finanţarea lucrărilor la Autostrada Transilvania printr-un parteneriat public-privat, dar niciun tronson al autostrăzii nu se află pe lista de priorităţi.

Singurul tronson din Autostrada Transilvania aflat în construcţie în acest moment este Suplacu de Barcău - Borş, în lungime de 64 de kilometri, şi care costă aproape un miliard de euro, adică aproape o treime din valoarea tuturor lucrărilor la autostrăzi aflate în execuţie în acest moment.


Conform unui raport citat de consilierul de stat Andreea Paul Vass, lista priorităţilor în transport şi infrastructură, pentru Guvern, este compusă din autostrada Comarnic-Braşov - în regim de concesiune, autostrada Sibiu - Piteşti, autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani, centurile de Sud şi de Nord ale Capitalei, în regim de autostradă, şi respectiv autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni.


Vass spunea în luna ianuarie a acestui an că lucrările la autostradă vor depinde în exclusivitate de posibilitatea de a obţine finanţare prin parteneriat public-privat, "o prioritate pentru guvern în perioada următoare".

Comenteaza