Avion nou la baza Wizz din Cluj şi patru destinaţii noi. Una internă

Avion nou la baza Wizz din Cluj şi patru destinaţii noi. Una internă
Operatorul low-cost Wizz Air a alocat cea de-a cincea aeronavă pentru Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca: un Airbus A320 cu o capacitate de 180 de locuri. Investiţia se ridică la suma de 98 milioane euro.

Cu această ocazie au fost inaugurate şi patru destinaţii noi: una internă şi trei europene.

Este vorba despre zboruri pe rutele Doncaster Sheffield şi București-Otopeni, începând de vineri, 22 iulie 2016, şi spre Billund și Alicante, de sâmbătă, 23 iulie 2016, respectiv 24 iulie 2016.

Cluj-Bucureşti

Amintim că Wizz Air este cea de a treia companie aeriană care operează zboruri pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti, după Tarom şi Blue Air. Ruta va fi operată cu o frecvenţă de 6 zboruri săptămânale, în fiecare zi a săptămânii, mai puţin sâmbătă.

6 zboruri/săptămână: luni, marţi, miercuri, joi, vineri, duminică. Orar: 20:35 CLJ - 21:55 OTP (din 22 iulie)

10 zboruri/săptămână: zilnic și două zboruri luni, miercuri și vineri. Orar: 8:10 şi 19:30 CLJ - 6:45 şi 21:00 OTP (din 31 octombrie)

Cluj - Alicante/Billund/Doncaster

Alicante -  miercuri, duminică - de la 179 lei

Billund -  marţi, sâmbătă - de la 109 lei

Doncaster Sheffield - luni, vineri - de la 129 lei

Tamara Vallois, Head of Communications a operatorului aerian, a declarat: „Suntem încântați să sărbătorim astăzi acest moment de referință împreună cu Aeroportul Cluj. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România ne-am angajat față de țară să susținem sectoarele de turism și hotelier, precum și să ne dezvoltăm rețeaua cu tarife scăzute atât în capitală, cât și în regiune. Suntem încântați că ne extindem flota tânără la 5 aeronave în Cluj-Napoca astăzi, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă la bază și în industriile complementare, dar și mai multe rute cu tarife scăzute pentru clienți. Cele trei noi destinații internaționale pe care le-am adăugat rețelei noastre sunt o combinație perfectă de vacanță de vară în Alicante, călătorie pentru familie în Billund și city break în Doncaster Sheffield. Ziua de azi marchează și o nouă etapă în transportul aerian din România, odată cu prima rută internă care leagă Cluj-Napoca de București. Mulțumită tarifelor scăzute, de numai 39** RON, și programului convenabil, suntem nerăbdători să le oferim clienților noștri cele mai bune variante de transport în România. Echipajele noastre profesioniste sunt, la rândul lor, nerăbdătoare să întâmpine la bordul celor 5 aeronave din Cluj-Napoca numeroase persoane fericite."

„Alocarea celei de-a 5-a aeronave Wizz Air pentru baza de pe Aeroportul Internaţional Cluj este o dovadă a angajamentului operatorului aerian de a-şi extinde reţeaua sa de rute din judeţul Cluj şi din Transilvania, motiv pentru care salutăm decizia acestora. Doresc să felicit reprezentanţii companiei aeriene pentru eforturile lor de a conecta judeţul Cluj cu cât mai multe destinaţii internaţionale şi îi asigurăm de tot sprijinul nostru pentru o dezvoltare cât mai amplă a operaţiunilor lor de pe aeroport", a spus şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

David Ciceo, Director General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj, a preciza la rândul său: „Aeroportul Internaţional Cluj este al doilea aeroport al României, atât din punctul de vedere al traficului de pasageri înregistrat cât şi ca importanţă în reţeaua Wizz Air din ţara noastră, iar cea de-a 5-a aeronavă alocată bazei de la Cluj vine să sublinieze acest lucru. Motivele de bucurie sunt cu atât mai mari cu cât în perioada imediat următoare se deschid 5 rute noi de pe aeroport, spre Doncaster Sheffield, Bucureşti, Billund, Alicante şi Malaga. Astfel, pasagerii noştri vor avea şi mai multe opţiuni de călătorie spre destinaţii din Europa, creându-se premisele unor noi creşteri importante ale traficului de pasageri. "

De la primul zbor din Cluj-Napoca, în noiembrie 2007, Wizz Air și-a extins constant operațiunile în regiune. Compania are o echipă formată din 179 de piloți și echipaj de cabină la baza din Cluj-Napoca. Sunt disponibile 28 de rute low-fare spre 13 țări, cu tarife pe multe rute începând de la 39 lei.

Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz va creşte flota la 20 de aeronave în țară până la sfârșitul anului 2016, incluzând și alocarea aeronavei Airbus A321 ultraeficientă, cu 230 de locuri.

Wizz Air oferă în prezent 118 rute către 16 țări, de pe nouă aeroporturi din România, pentru multe dintre ele tarifele începând de la 39 de lei, ceea ce asigură accesibilitate între România și restul Europei, atât pentru călătorii în scop de afaceri cât și de relaxare.

Clujul, în topul aeroporturilor de plecare din România

Principalele aeroporturi pe care le-au ales călătorii români pentru a pleca în vacanţe sau călătorii de serviciu în prima jumătate a anului sunt Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca, potrivit unei analize a site-ului de rezervări Tripsta.ro.

Media de vârstă a celor care au rezervat călătorii a fost de 32 de ani pentru Cluj-Napoca. Bărbaţii din Cluj au ales ca destinaţii Bucureşti şi Istanbul, în timp ce femeile au păstrat pe primele locuri Bucureşti şi Istanbul, urmate de oraşul american Orlando. Cea mai scumpă rezervare făcută cu plecarea din Cluj a ajuns la 1.143 euro (spre Orlando)

Creşte numărul de pasageri pe Aeroportul Cluj. Peste 1,8 milioane până la finele anului

Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj a înregistrat în primul semestru din 2016 un trafic de pasageri de 753.517 pasageri, cu 12% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creșterea se datorează eforturilor făcute de aeroport pentru atragerea de noi companii, introducerea de noi destinații și creșterea numărului de frecvențe.

În 2016, de pe Aeroportul Internațional Cluj se operează zboruri spre 37 de destinații și 9 curse charter.

Comenteaza