"Babeş-Bolyai” se implică în susţinerea candidaturii Clujului la titlul de capitală culturală europeană în 2020

Universitatea Babeş-Bolyai se va implica în promovarea proiectului „Cluj – capitală culturală europeană” şi a constituit deja, la nivelul instituţiei, un grup responsabil cu această acţiune.
„Universitatea Babeş-Bolyai promovează iniţiativa Cluj – capitală culturală europeană ca iniţiativă a comunităţii personalităţilor ştiinţifice, culturale, artistice din municipiu, la distanţă de orice încercări de instrumentalizare propagandistică din partea unor instituţii sau persoane”, se precizează într-o hotărâre a Consiliului de Administraţie al UBB, transmisă presei.

Reprezentanţii universităţii clujene precizează că au pledat „cu succes”, recent, pe lângă cele mai înalte autorităţi din Germania, dar şi din alte ţări, cu privire la susţinerea iniţiativei de conferire a titlului de capitală culturală europeană municipiului Cluj-Napoca, în 2020.

Reprezentanţii Universităţii vor conlucra cu responsabili din alte insituţii din municipiu pentru o abordare „civică şi civilizată” a subiectului şi va mobiliza resurse umane şi materiale pentru a susţine proiectul, se precizează în ciomunicatul transmis de universitate presei.

Grupul responsabil cu această iniţiativă, desemnat în cadrul universităţii, va fi coordonat de prorectorul Pompei Cocean şi cuprinde decani sau profesori de la mai multe dintre facultăţile universităţii clujene, întra care decanul Corin Braga, directorul Mircea Muthu sau decanul  Ioan Chirilă, preot profesor.

Comenteaza