Bani europeni pentru practica studenţilor de la UBB

Bani europeni pentru practica studenţilor de la UBB
Mai bine de 15.000 de studenţi din Cluj au făcut stagii de practică pe bani europeni, într-un proiect derulat de universitatea "Babeş-Bolyai" în ultimii trei ani.

Programul "Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa activă", implementat pe o perioadă de trei ani, începând cu 1 noiembrie 2008, se închide chiar mâine cu o conferinţă în Aula magna a universităţii.

Pentru organizarea stagiilor de practică au fost încheiate peste 1.300 de parteneriate cu companii și instituţii de pe piața muncii, unde studenţii au fost asistaţi de tutori de practică, care au monitorizat evoluţia studenţilor pe tot parcursul stagiului și au oferit feedback cu privire la prestația acestora. La finalizarea stagiilor de practică au fost acordate 14.590 de subvenţii pentru studenţi, în valoare totală de peste 5,6 milioane de lei. Au fost date şi premii, tot pe bani europeni: pentru a recompensa cei mai activi studenți și cele mai performante stagii de practică, s-au acordat aproape 2.000 de premii, în valoare de peste 840.000 de lei.

Programul se închide mâine la ora 10 cu prezentarea proiectului şi a rezultatelor, iar ulterior acestea vor fi prezentate la fiecare facultate participantă în proiect, 16 dintre cele 21 de facultăţi ale UBB.

Comenteaza