Bani pentru 14 tineri talentaţi din Cluj

Bani pentru 14 tineri talentaţi din Cluj
Un număr de 14 tineri din Cluj primesc sponsorizări de la o companie petrolieră înfiinţată în Cluj în cadrul programului de promovare a talentelor "Pot ajuta?".

 

Lista totală a tinerilor sponsorizaţi numără 138 de nume. Majoritatea câștigătorilor clujeni sunt elevi sau foști elevi ai Liceului de Muzică Sigismund Toduță iar valoarea totală a sponsorizărilor oferite prin acest program este de peste 310.000 de lei.

Programul "Pot ajuta?" a ajuns la a şasea ediţie şi este destinat copiilor şi tinerilor talentaţi care au obţinut deja premii naţionale şi internaţionale la competiţii sportive sau artistice şi au nevoie de sprijin financiar pentru a progresa. "Ei vor fi susţinuţi în dorinţa lor de a se deplasa la competiţii, stagii de pregătire sau de a achiziţiona echipamentele, instrumentele necesare pregătirii lor. La acest program în mod obişnuit pot participa copii şi tineri cu vârste între 8 şi 18 ani. În acest an însă organizatorul i-a invitat şi pe acei tineri care au fost câştigătorii ultimelor două ediţii şi au împlinit vârsta de 18 ani să depună un nou dosar de solicitare", spun organizatorii.

Numărul total al candidaturilor depuse în 36 de judeţe a ajuns la 324, care au fost evaluate de două jurii de specialitate. Juriul de sport a fostcondus de Violeta Beclea-Szekely, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing si comunicare din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar cel de arte de violonistul Albert Márkos, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.

Comenteaza