Bărbat BĂUT la volan, BLOCAT de un șofer în trafic. Avea o alcoolemie uriașă

Bărbat BĂUT la volan, BLOCAT de un șofer în trafic. Avea o alcoolemie uriașă

Un clujean a reușit să blocheze în trafic un bărbat care conducea sinuos. Polițiștii chemați la fața locului au constatat că respectivul conducător auto era băut și l-au reținut pentru 24 de ore.

Sâmbătă, 22 octombrie, polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui conducător auto în vârstă de 66 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, depistat sub influența băuturilor alcoolice.

La baza aspectelor constatate și a măsurilor legale luate de către polițiști se regăsește responsabilitatea civică manifestată de un alt participant la trafic, care a sesizat situația observată.

În fapt, în jurul orei 14.50, polițiștii rutieri au fost sesizați de către un conducător auto în vârstă de 44 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care preciza că a reușit blocarea autoturismului unui bărbat aflat sub influența alcoolului.

Din relatările acestuia a reieșit faptul că respectivul conducător auto, bărbat în vârstă de 66 de ani, ar fi avut deplasare sinuoasă, punând astfel în primejdie siguranța pietonilor și a altor participanți la trafic.

Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat o concentrație de 1,41 mg/l alcool pur în aerul concentrat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice.

În urma probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Comenteaza