Bărbat din Cluj, pe lista “Most Wanted” de 16 ani, adus în ţară

Bărbat din Cluj, pe lista “Most Wanted” de 16 ani, adus în ţară
Ioan Bolfa, căutat de peste 16 ani, care era în lista “Most Wanted”, a fost adus în ţară din Turcia pentru a executa pedeapsa de opt ani de închisoare primită în 2001 pentru tentativă de omor, după ce a tăiat o persoană cu un cuţit, în urma unui conflict spontan.

Poliţia Română a anunţat, sâmbătă, că o escortă de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională a preluat, în 28 aprilie, din Istanbul - Turcia şi a adus în ţară un român în vârstă de 59 de ani, urmărit internaţional, care era pe lista "Most Wanted", pentru tentativă la omor.

"Pe numele acestuia, Tribunalul Hunedoara a emis, în anul 2001, un mandat de condamnare la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru tentativă la omor. În fapt, instanţa de judecată a reţinut în sarcina bărbatului că, la data de 2 iunie 1998, l-a agresat cu un obiect contondent pe un alt bărbat, cauzându-i leziuni ce i-au pus viaţa în pericol", a precizat Poliţia Română.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că bărbatul adus în ţară este Ioan Bolfa, născut în comuna Aluniş, judeţul Cluj, care avea ultimul domiciliu în judeţul Hunedoara.

După mai mulţi ani în care nu a fost găsit, numele acestuia a fost trecut pe lista celor mai căutaţi infractori.

Acesta a fost condamnat pentru că în, în urma unui conflict spontan, a tăiat o persoană cu un cuţit, în zona abdomenului. Ioan Bolfa a fost trimis în judecată în iunie 1999 şi condamnat definitiv în octombrie 2001, potrivit surselor judiciare.

Poliţia Română a precizat că bărbatul a fost inclus în mai multe operaţiuni globale de Infra Red ale Interpol de capturare a celor care se sustrag punerii în aplicare a mandatelor internaţionale.

 

Comenteaza