Bărbat reținut după ce a furat zeci de mii de lei dintr-o locuință prin metoda "Bună ziua"

Bărbat reținut după ce a furat zeci de mii de lei dintr-o locuință prin metoda "Bună ziua"

Polițiștii clujeni au identificat și reținut un bărbat acuzat că ar fi sustras 7.500 de lei, din locuința unui vârstnic din comuna Iclod, prin metoda "Bună ziua".

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au dispus joi, 17 noiembrie, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 55 de ani, din județul Botoșani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt.

Cel în cauză este bănuit că ar fi sustras suma de 7.500 de lei, dintr-o locuință situată în comuna Iclod. Până în prezent, în urma activităților derulate de polițiști a fost recuperată suma de aproximativ 5.500 de lei.

"Cercetările au fost demarate la data de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00, când, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au fost sesizați despre faptul că în aceeași zi, în jurul orei 11.00, un bărbat care ar fi folosit metoda “Bună ziua”, ar fi sustras 7.500 de lei, din locuința unui vârstnic din comuna Iclod.

Au fost demarate cu operativitate activități în vederea identificării și depistării bărbatului bănuit de comiterea infracțiunii, iar în baza colaborării dintre structuri, ieri, în jurul orei 23.20, polițiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca l-au identificat pe acesta în timp ce se afla în municipiul Cluj-Napoca.

Odată cu depistarea acestuia a fost recuperată o mare parte din prejudiciul înregistrat, respectiv aproximativ 5.500 de lei.

În cauză cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, bărbatul de 55 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și depus într-un centru de reținere și arestare preventivă", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza