Foto Bariera de tren de pe A3 face deja probleme în trafic. Cei 14 km de autostradă ar putea fi inauguraţi ASTĂZI

CNAIR se pregăteşte să deschidă 14 km pe Autostrada Translvania, tronsonul Câmpia Turzii – Târgu Mureş. La capătul bucăţii de autostradă este o barieră de tren, care deja face cozi infernale în trafic.

"Un șofer care trecea prin zonă a surprins în urmă cu doar câteva ore descărcarea provizorie de la Iernut, acolo unde se vor conecta cei 13,7 km ai Autostrăzii A3 Iernut-Ogra-Ungheni de DN14A. Miercuri, 12 decembrie 2018, se dorește deschiderea circulației. Membrii comisiei tehnice din CNAIR, acompaniați de purtătorul de cuvânt Alin Șerbănescu, au putut admira la rândul lor coada de mașini care se întindea pe sute de metri, dincolo de giratoriul temporar din capătul autostrăzii", transmite API. 

Reprezentanţii ONG-ului pentru infrastructură cer conducerii CFR Infrastructura să urgenteze procedurile de reducere a timpilor de așteptare la barieră. "În condițiile actuale (uneori bariera este pusă chiar și 15-20 de minute), ambuteiajele se vor întinde pe autostradă și ar putea crea serioase probleme de siguranță rutieră, așa cum am atras atenția de zeci de ori!". 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a recepţionat, marţi, lotul de 10 kilometri din Autostrada Târgu Mureş – Câmpia Turzii construit de austriecii de la Strabag. Miercuri, 12 decembrie 2018, comisia merge pe lotul Ogra – Iernut al nemţilor de la Geiger. Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a anunţat încă de luni că marţi şi miercuri urmează să fie recepţionaţi cei 14 kilometri de autostradă.

Comenteaza