Băsescu, după raportul CE: CSM, Înalta Curte şi Parlamentul sunt neconvingătoare

Băsescu, după raportul CE: CSM, Înalta Curte şi Parlamentul sunt neconvingătoare
Preşedintele Traian Băsescu afirmă că raportul CE relevă că "instituţiile neconvingătoare" sunt ICCJ, CSM şi Parlamentul, arătând însă că nu este de acord întru totul cu aprecierea legată de Parlament, care a susţinut asumările de răspundere ale Guvernului pe legile privind justiţia.

Şeful statului a spus că, potrivit acestui raport, "dincolo de guvern, care fost a apreciat foarte pozitiv", aprecieri pozitive primesc DNA, Parchetul ICCJ, DGA, Direcţia Antifraudă din IGPR şi ANI.

El a afirmat că raportul CE relevă că "instituţiile neconvingătoare" sunt ICCJ, CSM şi Parlamentul.
"Dacă mi-aş permite un comentariu, ar fi legat de Parlament, unde a existat o majoritate care a suţtinut asumările succesive de răspunde ale Guvernului pe toată legislaţia cu justiţia, dar faptul ca Parlamentul a reacţionat mai puţin pozitiv la ridicarea de imunităţi sau la permisiunea de extindere a unor anchete a generat această apreciere pe care nu o suştin întru totul", a afirmat şeful statului.
El a mai afirmat că, oricâtă voinţă ar fi avut Guvernul, dacă nu exista o majoritate parlamantară care să-l susţină nu ar fi putut implementa această legislaţie.
Preşedintele a mai spus că poate că este prea dură aprecierea legată de Parlament, dar susţine fără rezerve aprecierile pozitive.

Comenteaza