Bătrânii stau la coadă să intre la azil

Bătrânii stau la coadă să intre la azil
Căminul de bătrâni a devenit un lux. Nu neapărat datorită condiţiilor de cazare, ci din cauză că un loc într-un astfel de azil se obţine extrem de greu.

În acest moment, căminele din Cluj sunt pline până la refuz, iar sute de bătrâni se află pe liste de aşteptare, conform REALITATEA TV Cluj. În judeţul Cluj sunt în momentul de faţă două cămine pentru vârstnici, unde îşi duc traiul peste 80 de persoane. Lista de aşteptare este însă mult mai lungă. Un vârstnic plăteşte 602 lei pe lună pentru cazarea într-un astfel de azil.

Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că nevoia reală de locuri în cămine este mult mai mare. Cei care nu reuşesc să obţină un loc într-un azil de stat au posibilitatea de a merge într-unul privat. Acolo însă costurile sunt mai mari. Ce-i drept, condiţiile de cazare şi asistenţa medicală sunt şi ele mai bune. Cei care sunt cazaţi în astfel de cămine de bătrâni primesc patru mese pe zi şi asistenţă medicală zilnic. Mai mult, ei primesc în fiecare săptămână vizita unui medic.

(D.E.)

 

Etichete
Comenteaza