Bătută cu sapa de cumnat. Totul, din cauza unei dispute pentru o casă

Bătută cu sapa de cumnat. Totul, din cauza unei dispute pentru o casă
Incidentul s-a petrecut aseară în localitatea clujeană Răscruci.

La cei 71 de ani ai săi, Fodor Margareta din Răscruci a ajuns să aibă zile din ce în ce mai agitate şi mai nesigure, temându-se chiar pentru viaţa ei. Asta, din pricina unui cumnat care s-a mutat abuziv în casa din curtea comună, care a aparţinut unui frate al bărbatului ei, decedat în luna februarie a acestui an.

Care ar fi, de fapt, motivul disputei, care durează deja de ceva vreme? Fodor Margareta şi soţul ei Carol sunt moştenitorii de drept ai gospodăriei aflată în litigiu, fiind cei care l-au îngrijit pe fostul proprietar până la deces. Însă fratele lui, Arpad, căzut în patima alcoolului, nemaiavând unde să locuiască după ce şi-a băut toată averea, s-a mutat în casa respectivă.

Ieri seară, acesta a urzit un plan diabolic: a aşteptat ca fratele lui, Carol, să plece din localitate. Acesta tocmai transporta cu autoturismul propriu nişte muncitori din satul vecin care-i lucrau ceva în gospodărie. Aşa că, pentru început, Arpad s-a apucat să devasteze maşina unui fiu de-al lui Carol, aflat la muncă în Occident.

La intervenţia firească a Margaretei, acesta s-a înfuriat teribil. "A, eşti acasă!" i-a spus şi a luat o sapă, cu care a lovit-o pe femeie, în umăr şi în zona încheieturii mâinii stângi. "Probabil că mă omora dacă nu apărea, exact la ţanc, soţul meu, să mă salveze. Este a treia oară când mă atacă, şi asat face doar cu mine, fiindcă de soţul meu îi e frică", mărturiseşte, abia stăpânindu-şi plânsul, femeia.

"Am chemat salvarea de la Spitalul din Gherla, care a sosit de urgenţă şi i-a acordat primul ajutor, apoi au venit aici şi poliţiştii din Bonţida. Aceştia ne-au sfătuit să ne ducem la Cluj, ca să scoatem certificat prin care să dovedim fapta lui frate-meu. Mă doare teribil că trebuie să-l reclam, dar văd că omul nu mai are leac şi de fiecare dată când se îmbată mai tare o atacă pe soţia mea", mărturiseşte, la rândul său, mâhnit, bărbatul.

Comenteaza