Bechtel, obligată să plătească peste 64.000 de euro unei firme de transport clujene

Bechtel, obligată să plătească peste 64.000 de euro unei firme de transport clujene
Sucursala clujeană a companiei americane Bechtel a fost obligată de Curtea de Apel Cluj să plătească peste 64.000 de euro unei firme de transport clujene.

Prin sentinţa dată, compania a fost pusă să achite firmei Pulp Fiction, care a asigurat din 2004 până în 2009 transportul tuturor muncitorilor Bechtel de la domiciliu pe șantierul Autostrăzii Transilvania și înapoi, suma de 283.891,15 lei (64.276 euro, după cursul BNR din data de 30 septembrie), alături de încă 18.000 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată. 

"Admite apelul declarat de către apelanta SC Pulp Fiction SRL împotriva sentinţei civile nr. 2685/17.10.2013, pronunţată de Tribunalul Specializat Cluj în dosarul nr. 1938/1285/209 pe care o schimbă în parte în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată introdusă de către reclamanta SC Pulp Fiction SRL împotriva pârâtei Bechtel International SRL Sucursala Cluj-Napoca România şi în consecinţă obligă pârâta la plata sumei de 283.891,15 lei şi a penalităţilor  contractuale de întârziere începând de la data scadenţei facturilor neachitate şi până la data plăţii.[...] Obligă apelanta Bechtel International la plata sumei de 18.500 lei cheltuieli de judecată în favoarea apelantei SC PF SRL", se arată în soluţia pe scurt, citată de clujust.ro.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj nu este definitivă, Bechtel având posibilitatea să o atace cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Procesul între cele două companii a început la Tribunalului Comercial Cluj în 2009, Pulp Fiction dându-i în judecată pe cei de la Bechtel pentru neplata salariilor. Într-un articol publicat în 2013, directorul firmei clujene, Zoltan Egyed, a precizat că problemele au început după cooptarea unor manageri turci în cadrul companiei americane, relația dintre Bechtel și furnizorii români de bunuri și servicii deteriorându-se.

"Au început să nu mai plătească facturile emise de noi și recepționate de noi. La început, managerii turci ne-au spus că nu au primit banii din partea Guvernului român. Apoi, după ce reprezentanții Companiei Naționale a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor din România ne-au confirmat în scris faptul că au achitat facturile, managerii turci nu ne-au mai dat nici o explicație pentru refuzul de a plăti facturile. După șase luni de neplată, i-am notificat conform contractului și am sistat furnizarea de servicii de transport. Instant, cei de la Bechtel ne-au virat jumătate din banii datorați. Apoi, ne-au chemat la negocieri. Managerii turci le-au cerut intreprinzătorilor români să accepte reducerea datoriilor pe care le are compania americană față de partenerii săi. Noi nu am acceptat, pentru că, timp de cinci ani, am prestat servicii complete, fără reproș", declara el pentru ZIUA de CLUJ. 

Comenteaza