Beţivi, drogaţi, vitezomani fără permis sau cu permisul suspendat, infractorii de pe şoselele Clujului

Beţivi, drogaţi, vitezomani fără permis sau cu permisul suspendat, infractorii de pe şoselele Clujului

Poliţiştii clujeni au avut de lucru din plin în weekend deoarece şoselele Clujului sunt pline de şoferi inconştienţi care nu mai ţin cont de regulile de circulaţie. 

Şoselele Clujului devin tot mai periculoase datorită unor şoferi care circulă băuţi, drogaţi, fără permis sau cu permisul suspendat.

Poliţiştii clujeni au dechis în câteva zile dosare penale, au dat amenzi cu duimul şi au suspendat permise de conducere în urma infracţiunilor rutiere depistate în trafic. Iată comunicatul IPJ Cluj cu privire la munca efectuată pe şoselele judeţului. 

  • La data de 14 mai a.c., în jurul orei 20.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii, au oprit pentru control, pe un drum public din comuna Frata, un autoturism condus de un bărbat de 76 de ani, din aceeași comună. În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care polițiștii l-au condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice. În cauză, se desfășoară activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 16 mai a.c., în jurul orei  02.45, polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare au depistat pe strada Moș Ion Roată din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, care nu poseda permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 15 mai a.c., în jurul orei 17.25, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida, au interceptat în trafic, pe un drum comunal din localitatea Cămărașu, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași comună. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat, în cauză fiind demarate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 15 mai a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au fost sesizați despre faptul că pe strada Sarmisegetuza, din localitatea Chinteni, un autoturism condus de un bărbat, ar fi lovit cu autoturismul poarta de acces a unui imobil. În urma deplsării la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto, respectiv un tânăr de 21 de ani, din județul Botoșani, care ar fi efectuat manevra de întoarcere, lovind poarta de acces a imobilului. La testarea cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • În perioada 13 – 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla și Compartimentul Rutier au acționat în trafic pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, fiind vizate zonele intens ciruclate din municipiul Gherla și comunele arondate. În urma activiăților desfășurate, polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 28.000 de lei. Au fost legitimate 147 de persoane, verificate 113 autovehicule, fiind reținute 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 5 pentru nerspectarea regimului legal al vitezei și 3 pentru alte abateri.
  • În perioada 13 – 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin împreună cu cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au acționat pe principalele artere din oraș și din comunele arondate în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică și rutieră. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat aproximativ 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20.000 de lei. În cadrul acțiunii au fost legitimate aproximativ 200 de persoane, verificate 124 de autovehicule, fiind reținute 3 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza