Bijuterii de contrabandă descoperite pe Aeroportul Cluj

Bijuterii de contrabandă descoperite pe Aeroportul Cluj
Peste un kilogram de bijuterii din aur au fost descoperite în bagajul de cală al unui cetăţean român, la Aeroportul Cluj-Napoca.

Polițiștii de frontieră din cadrul P.P.F. Aeroport Cluj-Napoca, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, în bagajul de cală al unui cetățen român ce venea din Turcia, aproximativ 1,3 kg de bijuterii din aur, pe care acesta a încercat să le introducă ilegal în țară.

"În data de 8 mai 2017, în jurul orei 08.30, la P.P.F. Aeroport Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a intra în țară, din direcția Istanbul, cetățeanul român Constantin M., în vârstă de 28 ani. După ce a intrat în posesia bagajelor, la efectuarea controlului vamal, bărbatul s-a înscris pe culoarul verde - \'nimic de declarat\'.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal Aeroport Cluj-Napoca au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor de cală ale tânărului, ocazie cu care au descoperit diverse bijuterii din metal alb și galben (brățări, inele, medalioane, ceasuri etc.), presupus a fi aur.

Tânărul a încercat să introducă bijuteriile în țară folosindu-le pe post de accesorii pentru hainele pe care le transporta în bagaj. Acesta a declarat că a cumpărat bijuteriile din America - New York, unde a fost în vizită și intenționa să le ofere cadou membrilor de familie", transmit autorităţile. 

Bunurile, în greutate totală de 1.298,3 grame, au fost preluate de către autoritățile vamale pentru a fi trimise spre expertizare, iar în funcție de rezultatul expertizei vor fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Comenteaza