Biroul Autorității Naționale pentru Cetățenie de la Cluj ar putea fi reînfiinţat

Biroul Autorității Naționale pentru Cetățenie de la Cluj ar putea fi reînfiinţat
Modificarea legii cetățeniei române, suplimentarea personalului Autorității Naționale pentru Cetățenie și reînființarea birourilor teritoriale la Timișoara și Cluj-Napoca au fost concluziile întrevederii dintre deputatul Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, și Andrei Tinu, șeful ANC.

Cei doi oficiali au trecut în revistă problematica legată de legislația în domeniu și procedurile de redobândire sau acordare a cetățeniei române.

Deputatul Constantin Codreanu și președintele ANC, Andrei Tinu, au căzut de acord asupra necesității completării și modificării cadrului legislativ în materie de cetățenie, precum și a suplimentării personalului ANC nevoit să facă față unui număr crescând de cereri privind redobândirea cetățeniei române.

Totodată, la întrevedere s-a ajuns la concluzia necesității reînființării birourilor teritoriale ale ANC de la Timișoara și Cluj-Napoca. Cei doi oficiali au discutat și despre "situația paradoxală și dramatică a cetățenilor români care, minori fiind, au obținut cetățenia, însă, la momentul perfectării documentelor, au fost anunțați că nu mai dețin cetățenia română pe motivul neincluderii acestora în registrele Direcției Generale de Evidență a Persoanelor din România".

În opinia celor doi, drepturile cetățenilor români trebuie să prevaleze în această situație, care poate fi depășită prin modificarea legii cetățeniei române. Codreanu și Tinu vor avea în 21 martie, la sediul ANC, o nouă întâlnire de lucru, cu ocazia depunerii jurământului de credință față de România de către solicitanții de peste hotare.

Etichete
Comenteaza