Biserica și Internetul au creat o Alianță

Biserica și Internetul au creat o Alianță
Biserica a ales o cale mai ușoară pentru a intra în posesia pomelnicelor de la credincioși - Internetul. Pomelnicul este trimis pe Internet bisericii, iar preotul în schimbul taxei de 1euro va citi acatistul de o zi

Credincioșii nu mai sunt nevoiți să meargă la biserică pentru a da pomelnicul, îl pot trimite pe internet. Lăcașul sfânt la care se dorește pomenirea, va primi mailul credincioșilor, iar părintele stareț îl va scoate la imprimantă și-l va citi.

Costul acatistului de o zi este de un euro, iar abonamentul lunar pentru pomenire implică taxa de 24 de euro.

Administratorii portalului creștinortodox.ro "acesta este un ajutor pentru mănăstirile de la ţară, unde pomelnicele prin poştă ajung mai rar, dar şi pentru românii de pretutindeni care doresc să-şi întărească credinţa strămoşească", conform gândul.ro.

Patriarhia, însă, nu este de acord: "una este când un credincios foloseşte o modalitate electronică pentru a face o donaţie unei biserici şi alta este iniţiativa unor întreprinzători inventivi care speculează comoditatea", a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, citează aceeași sursă.

 

Comenteaza