Blocaj pe Autostrada Sebeş-Turda. Din pricina unor stupi de albine. VIDEO cu şantierul

Blocaj pe Autostrada Sebeş-Turda. Din pricina unor stupi de albine. VIDEO cu şantierul
Lucrările la un tronson important al Autostrăzii Sebeş-Turda sunt blocate de prezenţa unor stupi de albine amplasaţi pe aliniamentul proiectului.. Este vorba despre lotul 1, în lungime de aproximativ 17 km.

CNAIR a efectuat un control, în luna martie, pe acest şantier şi au fost constatate 11 probleme principale, între care blocaje privind exproprieri rămase nerezolvate (construcţie cu destinaţia locuinţă şi teren împrejmuit în care se află amplasaţi stupi de albine în zona km 5+250). De asemenea, lucrările pentru acest lot de autostradă au înregistrat întârzieri din cauza lipsei autorizaţiilor de construcţie.

VEZI lista problemelor descoperite de CNIAR AICI.

Un nou clip video cu stadiul şantierului pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda a fost făcut public, în 29 aprilie 2017, de către Asociaţia Pro Infrastructura. 

Autostrada Sebeş - Turda însumează 70 km şi va costa peste jumătate de miliard de euro, proiectul fiind împărţit în patru loturi. Constructorii loturilor 3 şi 4 au fost selectați de CNADNR în aprilie 2014, contractele pentru primele două fiind semnate în noiembrie.

Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 km, ce porneşte de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane de lei fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, de asocierea Aktor (Grecia) - Euroconstruct Trading 98. pentru 549,3 milioane de lei, fără TVA.

Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane de lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, de la nodul Decea până în Turda, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 de milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza