Blocaţi în casă de vecini: desfiinţează un drum de servitute, singura cale de acces în locuinţă. Cum e posibil VIDEO

Blocaţi în casă de vecini: desfiinţează un drum de servitute, singura cale de acces în locuinţă. Cum e posibil VIDEO
O familie din cartierul Zorilor riscă să rămână blocată în casă şi asta pentru că vecinii lor, vor să desfiinţeze un drum de servitute, singura cale de acces spre locuinţă. Asociaţia maghiară a Handicapaţilor Motor este cea care deţine terenul şi a construit un azil de bătrâni. Asociaţia a declanşat deja o acţiune în instanţă.

Teodor Morar şi soţia sa au cumpărat în anul 1998 un teren în cartierul Zorilor, unde şi-au construit o locuinţă. Terenul era prevăzut cu un drum de servitute aflat pe proprietatea vecină, singura cale de acces spre propria casă. Problemele au început după ce terenul vecin a fost cumpărat de Asociaţia Maghiară a Handicapaţilor Motor, care a ridicat acolo un azil. Reprezentanţii asociaţiei i-au cerut bărbatului să renunţe la drumul de servitute şi chiar i-au trimis o notificare în acest sens.

"Să distrug drumul, să scot canalizarea", explică proprietarul Teodor Morar. "Am pe poartă cutia poştală şi numărul şi zice să ridic numărul, să-l iau de acolo. Eu îs de acord, îl iau, cu o condiţie: în cazul în care ia poarta de acolo eu îl iau şi îl pun aici. Altfel nu ştie nimeni de casa asta, nu ştie nici poştaşul, nimeni. Nu se poate aşa ceva".

Bărbatul se plânge că, fără drumul de servitute, nu mai are acces la strada principală. "Dacă îmi ia drumul nu am pe unde să intru la proprietatea mea şi la casă", spune el. "Deci doamna ştiu ce urmăreşte. De la început de când a luat drumul a venit aicea, am martori, că doreşte să-mi cumpere casa. Ăsta o fost necazul principal, să-mi cumpere casa, deci eu să nu văd, să n-aud nimica".

Reprezentanţii asociaţiei neagă acuzaţiile şi spun că ei au dat până acum dovadă de bunăvoinţă faţă de vecinul lor.

"Eu am permis ca să intre să construiască casa, nu am avut intenţii rele, că ele altfel nu ar fi putut ca să o ridice, dacă noi nu am fi acceptat intrarea prin faţă cu maşinile mari să intre", spune directorul căminului, Tokay Rozalia. "Nu ştiu cine este cu rea intenţie, noi nu am fost".

Teodor Morar s-a adresat şi primăriei Cluj, mai ales că a aflat că municipalitatea a emis o autorizaţie de construcţie pe drumul de servitute. Reprezentanţii primăriei spun că autorizaţia a fost emisă în mod legal şi îl îndeamnă pe bărbat să se adreseze instanţelor de judecată dacă are nemulţumiri.

Asociaţia Maghiară a Handicapaţilor Motor a declanşat deja o acţiune în justiţie pentru a desfiinţa drumul de servitute.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza