Boc a adus cadouri de Crăciun la Centrul de Vârstnici. "Ne vedem şi la Paşte!"

Boc a adus cadouri de Crăciun la Centrul de Vârstnici.
Bucurie pentru persoanele internate în Centrul de Vârstnici de la Cluj: pentru că vine Crăciunul, îşi mai aduce lumea aminte de ei. Azi au fost vizitaţi de primarul Emil Boc, în programul său semestrial de oferire de cadouri.

Cei peste o sută de vârstnici internaţi în singurul astfel de centru din judeţul Cluj, cel din cartierul Mărăşti din Cluj-Napoca, au primit azi vizita primarului Emil Boc, care le-a dat fiecăruia câte o plasă cu alimente - suc, ciocolată, portocale şi un pachet cu şerveţele, între altele. "Ne vedem şi la Paşte!", le-a transmis el.

"Pe mine m-a bucurat foarte mult să vădă mulţi oameni de aici care spun "Ne bucurăm că ne revedem şi abia aşteptăm să ne vedem anul viitor, de Paşte şi de Crăciun"; e cel mai minunat lucru pe care-l poţi simţi când oamenii, de la an la an, se reîntâlnesc sănătoşi şi ducând mai departe viaţa şi problemele. E un gest de suflet, de fiecare dată am spus că un lucru care pentru mulţi e mic, e mare lucru în preajma sărbătorilor. Cu un efort mic putem face o mare bucurie pentru alţii. Să nu uităm că mai ales în preajma sărbătorilor avem nevoie de această solidaritate umană", a spus Boc după vizită. El recunoaşte însă că ultima dată a vizitat centrul la Paşte. "De atunci n-am mai fost, doar echipele de la Primărie care au avut de lucru aici; eu nu am mai fost, recunosc, de la Paşti", a spus el. Vezi cum a fost vizita sa de Paşte, când i-a asigurat pe vârstnici că-l mai văd peste o jumătate de an

De altfel, Crăciunul şi Paştele sunt singurele ocazii când Centrul de Vârstnici e vizitat de altcineva decât de aparţinători; extrem de rar, uneori aici se mai primesc cadouri - de parastase, cu ocazia onomasticii sau în alte cazuri, dar acestea sunt foarte rare. Poate de Paştele catolic şi de cel ortodox, pentru că dacă tot se vine de Paşte, măcar să se vină mai des? "Nu", spune o asistentă, "că sunt prea aproape între ele. Măcar dacă s-ar mai veni şi de Sfânta Mărie (în 15 august-n.red.)".

Vezi imagini

 

Etichete
Comenteaza