Boc a vorbit la Bruxelles despre protestele din România: "Am prezentat deciziile unui guvern iresponsabil care a scos în stradă sute de mii de români"

Boc a vorbit la Bruxelles despre protestele din România:
''Protestul românilor faţă de deciziile Guvernului este privit cu admiraţie şi respect în Comitetul European al Regiunilor (Grupul PPE)", scrie edilul Clujului, Emil Boc, într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook.

"Am fost invitat de către Grupul Partidului Popular European din Comitetul European al Regiunilor să prezint situaţia politică din România şi să răspund la întrebările adresate. Cu respect faţă de România şi cetăţenii ei, am prezentat deciziile unui guvern iresponsabil care a scos în stradă sute de mii de români.

Un guvern care, prin deciziile sale, a afectat lupta împotriva corupţiei şi i-a sfidat pe români. Una a promis în campania electorală, altceva a încercat să promoveze după ce a câştigat alegerile. Şi într-o manieră sfidătoare şi profund neconstituţională. Am precizat, de asemenea, că România are o stare economică bună şi investiţiile sunt în siguranţă.

Am avut plăcerea să constat în intervenţiile aleşilor locali şi regionali din Uniunea Europeana respectul şi admiraţia acestora faţă de poporul român, pentru modul extrem de hotărât prin care a apărat şi apără valorile democraţiei şi ale statului de drept!", a scris Emil Boc. 

Primarul a plecat la Comitetului European al Regiunilor, ce are loc în aceste zile la Bruxelles, în contextul în care municipiul Cluj-Napoca va organiza în luna iunie 2017 pentru prima dată în Europa de Est Conferinţa Uniunii Europene Open Innovation 2.0.

Adoptarea de către guvernul Grindeanu a OUG 13/2017 privind modificarea codurilor penale, în ședința de marți, 31 ianuarie, şi publicată în Monitorul Oficial în noaptea de marți spre miercuri, a scos în stradă sute de mii de români. Opt zile la rând, iar proteste sunt anunţate inclusiv până la data de 11 februarie chiar dacă OUG a fost abrogată duminică, 5 februarie 2017.

Dorinţa protestatarilor este ca guvernul PSD să-şi dea demisia. Acestea sunt cele mai mari proteste din ultimii 27 ani, chiar din istoria României susţin unii. Spre exemplu, peste 280.000 de oameni au fost prezenţi, duminică, în stradă în Bucureşti şi peste 50.000 în Cluj-Napoca.

Comenteaza