Boc: "Clujul va avea un muzeu permanent al fotografiei până în 2015"

Boc:
Festivalul Photo Romania a inaugurat, la Cluj-Napoca, primul muzeu al fotografiei din ţară. Primarul Emil Boc le promite clujenilor un muzeu permanent până în 2015.

Muzeul, deschis în urmă cu puţin timp, în cadrul Galeriei Hangar din Cluj-Napoca, va putea fi vizitat pe durata celei de-a treia ediţii a Festivalului Photo Romania.

"E o provocare. Promit ca până în 2015 când Clujul o să fie Capitală Culturală a tineretului, să avem o locaţie definitivă. Eu o caut de pe acum. Clujul merită un astfel de muzeu", a declarat primarul muncipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pentru ZIUA de CLUJ.

Muzeul poate fi vizitat până în 25 mai. Intrarea este liberă.

În cele trei încăperi ale muzeului, iubitorii artei fotografice pot admira de la aparate fotografice analogice, până la aparate de ultimă generaţie, precum şi role de film sau fotografii pe lemn. 

La deschiderea Muzeului au participat peste 50 de persoane, de la fotografi profesionişti, până la tineri entuziaşti. Amfitrionii evenimentului au fost directorul Photo Romania, Mihai Cotos, profesorul Dorel Găină, Florin Moroşanu, directorul programului Cluj Capitala Europeană a Tineretului în 2015, precum şi soţia primarului, Oana Boc.

Anca Muresan, Andra Daria Szasz

Comenteaza