Bode, după tragedia de la Saga: Suntem conştienţi că nu am făcut destul/ Pregătiri la MAI pentru festivalurile de la Cluj

Bode, după tragedia de la Saga: Suntem conştienţi că nu am făcut destul/ Pregătiri la MAI pentru festivalurile de la Cluj

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, joi, o întâlnire de urgenţă la MAI pe tema consumului de droguri, ca urmare a tragediei de la festivalul Saga din Capitală, și promite forțe suplimentare la festivaluri.

”Astăzi, începând cu orele 10.00, am convocat la nivelul Ministerul Afacerilor Interne, toate structurile cu responsabilitate în acest domeniu şi în urma acestei întâlniri vom stabili măsuri, cu termene, pe termen scurt, mediu, pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi alte substanţe interzise”, a anunţat ministrul Lucian Bode. 

Acesta a precizat că vor fi reevaluate activităţile de colectare a datelor, vor pregăti suplimentar personalul MAI şi vor stabili calendarul evenimentelor cu public numeros, unde va fi o prezenţă mai mare a structurilor MAI. 

”Vom pregăti organizatorii de evenimente, pentru că este nevoie să avem o colaborare foarte bună. (..) Şi, foarte important, vom comunica public. (...) Am cifre ce s-a întâmplat la Untold, Electric Castle, festivalurile de pe litoral, de la Mamaia, de la Vama Veche. Am cifrele de anul trecut. Cu siguranţă vom spori aceste efective”, a afirmat Lucian Bode. 

Ministrul admite că nu s-a făcut destul în privința drogurilor și spune că nu este ”foarte mulțumit” de modul în care este condusă lupta antidrog în România, dar că, totuși, ”pe linia combaterii, doar la nivelul anului 2021 am avut peste 7.000 de dosare penale întocmite pe acest segment, consum de droguri, deţinere ilegală de droguri. Am destructurat 52 de grupări infracţionale, anul trecut şi am trimis în judecată, inculpaţi, peste 1.600 de persoane. Mai mult, 2,8 tone de droguri au fost confiscate anul trecut”.

”Suntem conştienţi că nu am făcut destul, pentru că vorbim de un flagel, vorbim că, din consumatori ocazionali, foarte mulţi devin dependenţi (...) Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit cum acționează, atâta timp cât azi sunt destructurați și mâine sunt alții în loc”, a mai spus ministrul.

Comenteaza