Bosch confirmă: va deschide fabrică la Cluj, include şi muncă de cercetare

Bosch confirmă: va deschide fabrică la Cluj, include şi muncă de cercetare
Grupul de fabrici din industria de automotive Bosch a anunţat astăzi oficial că va construi în România o unitate de producţie pentru tehnologia auto, la Cluj.

În fabrica din Cluj vor fi investite 77 milioane de euro până la sfârşitul anului viitor, iar în unitate vor fi create 340 de locuri de muncă, arată compania într-un comunicat de presă. La Cluj vor fi fabricate unităţi electronice de comandă pentru industria auto.

În prima fază a investiţiilor, cea de construcţie, care va dura până la finalul anului 2013, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Lucrările de construcţie vor fi demarate în cel de-al doilea trimestru al acestui an, iar procesul de producţie este programat să înceapă la mijlocul anului viitor. Noul centru va avea o suprafaţă totală de aproximativ 38.000 metri pătraţi. Unitatea din Cluj nu va face doar producţie, ci şi cerceare.

Organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Până în prezent, grupul Bosch este reprezentat în România în trei unităţi. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare. La Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto. Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Etichete
Comenteaza