Bucurii de Crăciun pentru copiii din spitalele clujene. Cum poţi să ajuţi

Bucurii de Crăciun pentru copiii din spitalele clujene. Cum poţi să ajuţi
Studenții medicinişti organizează, în luna decembrie, ediţia de iarnă a campaniei ”Teddy Bear Hospital”, un program care le va însenina zilele copiilor din spitalele clujene.

A devenit deja o tradiţie pentru studenţii UMF Cluj să se implice în proiecte care să vină în sprijinul micuţilor obligaţi să îşi petreacă zilele în spital. Proiectul Teddy Bear Hospital este doar unul din multiplele proiecte ale Organiza'iei Studenţilor Medicinişti din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca, iar campania a fost concepută de către vechile generații din OSM şi s-a axat, în principal, pe interacţiunea dintre medicinişti și copii.

"De la începutul lansării proiectului s-a dorit organizarea în fiecare an a unei acțiuni în care se oferă ceva în schimb copiilor din secțiile de pediatrie din spitale Clujului. Acest an am început cu o campanie online, cu scopul obținerii a câtor mai multe jucari prin intermediul donațiilor", menţionează Alma Copodean, coordonatoarea evenimentului din acest an.

Proiectul Teddy Bear Hospital Christmas Edition este, de fapt, o campanie de binefacere în care atât studenţii cât şi ceilalţi clujeni pot dona jucării care vor fi împachetate şi dăruite, prin intermediul echipe de studenţi, copiilor aflaţi de Crăciun în secţiile de pediatrie din spitalele clujene.

Însă sprijinul mediciniştilor implicaţi în campanie nu este suficient pentru ca toţi copiii să aibă parte de un strop de bucurie. Pentru ca un număr cât mai mare de copii să beneficieze de jucării noi, clujenii sunt invitaţi, în număr cât mai mare, să se alăture programului studenţilor. "Atât spitalele alese, cât și numărul copiilor care vor beneficia de vizita echipei Teddy Bear Hospital, depind de numărul jucăriilor primite în urma campaniei. Anul trecut spre exemplu, am vizitat spitalul Pediatrie 2 de pe strada Horea, unde copii de la secțiile de Oncopediatrie și Pediatrie, au beneficiat de cadouri", menţionează organizatorii.

Vizita constă în oferirea unui cadou alcătuit din una dintre jucăriile donate și alte dulciuri,fructe care se achiziționează din banii primiţi din sponsorizări. Iar mascota Teddy va fi cea care va înveseli atmosfera în saloanele de spital. "Această acțiune are loc în fiecare an, dar în fiecare ediție ne reamintim că ceea ce facem este minunat, deoarece copii sunt întotdeauna entuziasmați privindu-ne cu admirație și fiind fericiți că sunt vizitați de Teddy. Suntem încântați să observăm că după vizita noastră starea lor psihică și spirituală se modifică în bine și uită pentru câteva momente de toate tratamentele şi vizitele medicale. Voluntarii oferă cadourile însoțiți de mascota Teddy", spune Alma Corpodean.

Iată unde poţi dona jucării:
- Joi, 11 decembrie, strada Marinescu nr. 23, între orele 19-21 (Aula Marinescu UMF)
- Vineri, 12 decembrie, în Hașdeu, cămin 10 UMF, cameră 4, orele 12-14

Cei care doresc să se alăture campaniei, dar nu reușesc în aceste două zile sa ajungă la locaţia respectivă, pot totuşi duce donaţiile în Haşdeu, cămin B13 UMF, cameră 213.

Comenteaza