Bunic cu dosar penal: Accident, 70 de ani și 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat

Bunic cu dosar penal: Accident, 70 de ani și 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat
| Foto: Arhiva

Un clujean în vârstă de 70 de ani este cercetat după ce a produs un accident în Jucu. Polițiștii au constatat că bărbatul era băut.

Potrivit polițiștilor, bărbatul în vârstă de 70 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe raza comunei Jucu, a pătruns pe contrasens, acroșând un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de către un bărbat de 21 de ani din Jucu. Accidentul s-a produs la data de 5 decembrie 2019, în jurul orei 09.40.

"Ambii conducători auto implicați în evenimentul rutier au fost testați de către polițiști cu aparatul etilotest, bărbatul în vârstă de 70 de ani, vinovat pentru producerea accidentului, prezentând o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat", precizează IPJ Cluj.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comenteaza