Burse pentru elevii admişi la liceu, cu dificultăţi materiale. Vezi cum poţi aplica

Burse pentru elevii admişi la liceu, cu dificultăţi materiale. Vezi cum poţi aplica
Fundația Comunitară Cluj (FCC) lansează astăzi a treia ediție a Programului de Burse, adresat elevilor care urmează să fie admiși în primul an de liceu, cu rezultate școlare bune și dificultăţi materiale în continuarea studiilor.

Este vorba de zece burse, în valoare lunară de 230 de lei fiecare, pentru anul școlar 2012-2013. Bursele vor fi acoperite din Fondul de Burse al FCC, construit în 2010 cu sprijinul donatorului Fred C. Robey și consolidat în urma edițiilor 2010 și 2011 ale concursului caritabil de înot Swimathon, o platformă de atragere de resurse pentru cauzele comunității clujene.

"Pentru a produce o schimbare cu impact pe termen lung în viața acestor tineri, le urmărim îndeaproape evoluția școlară și situația familială, încercând să ne asigurăm că vor absolvi cu succes liceul și că pot privi, la rândul lor, în perspectivă, spre facultate și o viitoare profesie sau carieră", spune managerul de granturi al Fundaţiei Comunitare Cluj, Mariana Sălăgean.

Printre criteriile de selecţie se află media școlară anuală a elevilor care aplică, motivaţia, dar și venitul lunar pe membru de familie, care un trebuie să depăşească 500 de lei. 

Vezi aici detalii despre programul de burse

Comenteaza