Ca-n vestul sălbatic în Dej! Polițiștii au dat peste 11 cai umblând haihui. Proprietarii cabalinelor, buni de plată

Ca-n vestul sălbatic în Dej! Polițiștii au dat peste 11 cai umblând haihui. Proprietarii cabalinelor, buni de plată

Polițiștii clujeni au acționat în Dej în vederea depistării persoanelor urmărite, date în consemn, ori care se sustrag cercetărilor. În timpul controalelor au găsit 11 cai lăsați liberi, fără supraveghere, dintre care 3 se aflau în zona unui drum public.

Joi, în intervalul orar 06.30 – 13.00, la nivelul Poliției municipiului Dej, în baza planului de măsuri destinat creșterii nivelului autorității și prevenirii ultrajelor asupra polițiștilor și a planului unic de acțiune ”Blitz”, s-a organizat o razie cu efective mărite pe raza municipiului și a comunelor arondate.

Astfel, s-a acționat în vederea depistării persoanelor urmărite, date în consemn, ori care se sustrag cercetărilor și pentru verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau cu acte de identitate expirate.

Totodată, au fost efectuate verificări în vederea combaterii faptelor antisociale prevăzute de Legea 61/1991R referitoare la lăsarea animalelor fără supraveghere.

Polițiștii au găsit 11 cabaline care erau lăsate în libertate fără supraveghere, dintre care 3 se aflau în zona unui drum public, fiind identificați cei doi proprietari și sancționați contravențional. De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru o cabalină, aceasta fiind transportată în comuna Jucu, proprietarul având dreptul de a revendica animalul după achitarea contravalorii serviciilor de întreținere.

În urma acestor activități au fost legitimate 197 de persoane, verificate 144 de autovehicule, polițiștii aplicând un număr de 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei.

Dintre sancțiuni, 104 au fost la regimul rutier. S-a acționat cu prioritate în zonele cu risc ridicat de accidente, fiind efectuate verificări și controale în trafic pentru depistarea conducătorilor care se abat de la normele rutiere.

32 de șoferi au fost sancționați contravențional pentru nefolosirea centurii de siguranță, 25 pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind reținute și 2 permise de conducere.

În cazul a 10 conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea certificatului de înmatriculare, 5 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 5 pentru alte defecțiuni tehnice.

La aceste activități au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej și Secția 5 Poliție Rurală Dej împreună cu cei din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul jandarmilor Detașamentului Dej-Gherla.

Comenteaza