Cafea cu suflet. UBB a dat startul unei campanii umanitare

Cafea cu suflet. UBB a dat startul unei campanii umanitare
Studenţii orfani care învaţă la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj vor avea parte de o mică bucurie în preajma săbatorilor. Colegii lor organizează cea de-a 10-a ediţie a campaniei 'Hai la o cafea', prin care îşi propun să strângă bani din vânzarea unei căni cu cafea sau cu ceai.

Peste 20 de voluntari s-au implicat pentru a le aduce un zâmbet pe buze colegilor care au o situaţie mai dificilă. Înainte de Paşti, din banii strânşi, aceştia vor pregăti cadouri pentru orfani. Fiecare pachet va cuprinde bani, cupoane pentru cărţi, rechizite sau dulciuri.

"Este o campanie umanitară în care strângem fonduri pentru studenţii UBB care sunt orfani de ambii părinţi, provin din centre de plasament sau au o situaţie financiară mai precară. Le oferim un mic cadou în valoare de 250 de lei studenţilor pe care îi alegem. Campania este primită foarte bine de către public, studenţii deja ştiu de noi, vin, ne ajută şi foarte mulţi dintre ei donează o sumă mai mare", a explicat Isabela Coroian, coordonatorul campaniei.

Cele mai multe cafele şi ceaiuri se vând în pauzele dintre cursuri, iar ideea de altruism este privită cu ochi buni de stundeţii universităţii. Mulţi cumpărători lasă bani în plus sau mai cumpără şi un semn de carte, o felicitare sau o cană personalizată.

"Mi se pare o idee foarte bună, mai ales că şi funcţionează metoda fiind vorba de cafea şi ceai, evident prefer să mă implic aici decât să mă duc să cumpăr de la automat. E foarte bine că aceşti studenţi s-au gândit să îi ajute pe cei care au nevoie", a menţionat o studentă.

Campania se va încheia miercuri, iar clujenii care vor să dea o mână de ajutor sunt aşteptaţi la sediul central al Universităţii Babeş-Bolyai, la sediul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială şi la sediul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului.

 

Comenteaza