Camion cu lemne, la ”o plimbare” ilegală prin Cluj, săltat de polițiști

Camion cu lemne, la ”o plimbare” ilegală prin Cluj, săltat de polițiști
| Foto: romsilva

Un șir de ilegalități a fost taxat de polițiștii clujeni în cazul unui camion care transporta material lemnos fără documente de proveniență și fără a respecta obligația de a utiliza cartela tahograf.

”La data de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au interceptat pe DN1R, în localitatea Călata, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat de 33 de ani, din județul Alba.

În cadrul controlului efectuat de polițiști și a cubajului realizat de personalul Ocolului Silvic Huedin a reieșit faptul că bărbatul a transportat cantitatea totală de 49,091 mc, dintre care cantitatea de 8,10 mc de lemn rotund din esență rășinoasă fiind transportată fără documente de proveniență.

De asemenea, în cadrul verificărilor s-a constatat faptul că bărbatul în cauză a condus ansamblul de vehicule încărcat cu materialul lemnos fără a respecta obligația de a utiliza cartela tahograf, conform prevederilor legale, acesta fiind sancționat cu 4.000 de lei, în baza O.G. 37/2010.

Totodată, controlul derulat a condus la stabilirea faptului că pe timpul deplasării reprezentanții societății comerciale în cadrul căreia era efectuat transportul ar fi închis receptorul gps al terminalului , dar și datele mobile ale acestuia, context în care a fost aplicată măsura sancționării acesteia cu 3.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 171/2010.

Societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, iar materialul lemnos identificat fără documente de proveniență predat reprezentanților ocolului”, a transmis IPJ Cluj într-un comunicat de presă. 

Comenteaza