Video Campanie de prevenire a furturilor din buzunare la Cluj. Cum îți pot lua hoții banii

Campanie de prevenire a furturilor din buzunare la Cluj. Cum îți pot lua hoții banii

Poliţiştii clujeni vor desfăşura activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din buzunare şi vor fi promovate măsurile elementare de autoprotecţie.

În perioada iunie - august, la nivel european se derulează campania ,,Protect your pocket!”. Campania europeană de prevenire a furturilor din buzunare a fost iniţiată de Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității din cadrul Comisiei Europene. Au fost realizate trei spoturi video care demonstrează cum un personaj animat nu acordă atenție obiectelor din buzunare, în timp ce se află într-o mare mulțime.

Scopul proiectului este conștientizarea populației cu privire la măsurile de autoprotecție ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din buzunare. De aceea, polițiştii din 25 de state europene, printre care și Poliția Română, și-au unit forțele pentru lansarea acestei campanii de prevenire.

"Apreciem că o atenție sporită trebuie acordată bunurilor dumneavoastră mai ales atunci când vă aflați în aglomerație, la evenimente (concerte, spectacole, festivaluri, pe stadion, în mijloacele de transport în comun), unde hoții de buzunare pot profita de orice moment pentru a acționa. Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor!" îndeamnă polițiștii clujeni. 

Comenteaza