Campanie pentru persoanele sărace, "un milion de stele" pe pietonala Eroilor

Campanie pentru persoanele sărace,
Clujenii sunt invitaţi sâmbătă pe pietonala Eroilor ca să aprindă lumânări în memoria persoanelor care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială, într-o campanie ajunsă la a treia ediţie şi derulată de confederaţia Caritas România în 29 de oraşe din ţară.

"Un milion de stele" începe la ora 17 şi se asociază acţiunilor similare organizate în toată Europa sub acelaşi nume. "Campania este menită să sensibilizeze cetăţenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială", spun organizatorii.

"Fiecare cetăţean este invitat de organizatori: să vină şi să aprindă o lumânare. Este un gest simplu şi mic dar aceste gesturi puse împreună - pot fi un milion de mici daruri - vor fi un ajutor pentru multe familii care trăiesc în sărăcie", mai spun aceştia.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca, Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla şi Asociaţia de tineri greco-catolici, ASTRU.

Comenteaza