Video Foto Campanie umanitară inedită la Cluj. Cumperi 100 m de înot şi ajuţi copiii cu boli cronice

Campanie umanitară inedită la Cluj. Cumperi 100 m de înot şi ajuţi copiii cu boli cronice
Campanie umanitară inedită la Cluj. Cumperi 100 de metri de înot şi ajuţi copiii cu boli cronice
Campanie umanitară inedită la Cluj. Cumperi 100 de metri de înot şi ajuţi copiii cu boli cronice

Doi prieteni clujeni înoată în șapte lacuri din țară pentru copiii cu boli cronice. Oricine poate cumpăra o distanță de înot, pe care aceştia o vor onora, iar astfel donațiile vor ajunge la Tabăra Yuppi.

Primul lac traversat de Zoltan Szenasi şi Alpar Katona în cadrul proiectului #YuppiLakeChallenge2019 a fost Tarnița, din județul Cluj (30 iunie). Înotul a fost cumpărat de o florărie din Târgu-Mureș, printr-o donație de 5.000 de lei pentru Yuppi Camp. Cei doi clujeni au parcurs cei 7,6 km în 3 ore și 13 minute.

„Alergăm, bicicluim și ne cățărăm la un nivel înalt. Știm și să înotăm, dar numai ca oamenii de rând, nu la nivel profesionist. Așadar, vom traversa lacurile întrecându-ne propriile limite, astfel vom putea simți și noi experiența Yuppi: cum e să trecem peste obstacole, să trăim un nou succes și astfel să devenim mai buni în tot ceea ce suntem”, rezumă Zoltan Szenasi ideea principală a provocării din acest an.

Următoarea provocare - Lacul Beliş

După Tarnița, cei doi înotători vor parcurge Lacul Beliș, tot din județul Cluj. Apoi, Zoltan şi Alpar vor traversa, pe rând, lacurile Drăgan (județul Bihor), Zetea (Harghita), Vidraru (Argeș), Colibița (Bistrița-Năsăud), încheind proiectul cu un lac-surpriză. Prin acțiunea lor, cei doi bărbați vizează strângerea a peste 49.000 de lei pentru copiii cu boli cronice. Donațiile sunt așteptate din partea persoanelor juridice și fizice. 

„Am început deja discuțiile cu firmele din Cluj și dorim să ne extindem fundraising-ul în întreaga țară. Companiilor li se oferă două variante de a sprijini acțiunea: au posibilitatea de a cumpăra traversarea unui lac sau de a achiziționa un antrenament” a declarat Alpar Katona.

 „Ne bucură nespus de mult ideea că putem să responsabilizăm și persoanele, nu numai conducerea unei companii. În anii trecuți am reușit să captăm și atenția angajaților marilor companii clujene, astfel ei organizând o strângere privată între colegi, fie ea prin organizarea unui târg de haine sau a unui ospăț. Banii adunați astfel au fost donați taberei Yuppi”, a continuat Katona.

Cumperi 100 m de înot şi ajuţi copiii bolnavi!

Anul acesta, persoanelor fizice li se oferă varianta de a contribui cu sume fixe la strângere, astfel oricine își poate cumpăra o distanță de înot (100, 200, 400 m cu 25, 50, 100 de lei), donație pe care cei doi prieteni o vor onora cu înotarea distanței achiziționate. Puteţi dona şi urmări evoluţia strângerii de fonduri AICI!

Comenteaza