Cancelarul Germaniei, cea mai puternică femeie din lume. Prima doamnă a SUA a picat pe locul al optulea

Cancelarul Germaniei, cea mai puternică femeie din lume. Prima doamnă a SUA a picat pe locul al optulea
Pentru a patra oară în ultimii cinci ani, cancelarul german Angela Merkel a fost desemnată cea mai puternică femeie a lumii, conform topului întocmit de revista Forbes. Anul trecut, Merkel a fost devansată de Prima Doamnă a SUA, Michelle Obama, care în 2011 a picat pe locul opt.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, le devansează în topul Forbes 2011 pe Hillary Clinton, secretarul american de stat, şi pe Dilma Rousseff, preşedintele Braziliei. Cele mai puternice 100 de femei din lume, în viziunea Forbes, se ocupă de politică, afaceri, organizaţii de caritate sau lucrează în mass-media.

Aceste 100 de femei au vârsta cuprinsă între 25 şi 85 de ani, controlează averi totale de 30.000 de miliarde de dolari, iar aproape un sfert, mai exact 22, sunt celibatare.

La 25 de ani, excentrica Lady Gaga este cea mai tânără dintre femeile incluse în top, în care ocupă locul 11, cea mai bună poziţie dintre personalităţile din showbiz care au intrat pe listă, alături de Beyonce (18) şi Angelina Jolie (29).

 

Comenteaza