News alert Care este starea judecătoarei găsite cu gâtul tăiat. Anchetatorii nu exclud ca femeia să fi fost victima unui atac

Care este starea judecătoarei găsite cu gâtul tăiat. Anchetatorii nu exclud ca femeia să fi fost victima unui atac

Cristina Paşol Moldovan, o judecătoare în vârstă de 38 de ani de la Curtea de Apel Mureş, a fost găsită în localitatea Sărăţeni (judeţul Mureş), lângă propria maşină, având gâtul tăiat. Anchetatorii nu exclud ca femeia să fi fost victima unui atac, dar iau în calcule şi o tentativă de sinucidere.

 

Femeia a fost descoperită de poliţişti pe data de 5 noiembrie, după ce au fost alertaţi de soţul judecătoarei. Potrivit oficialilor Poliţiei Mureş, soţul judecătoarei a sunat la 112 anunţând că Cristina Moldovan a plecat de acasă şi a ameninţat că se va sinucide.

Femeia era în viaţă în momentul în care au ajuns medicii urgentişti, care i-au acordat primul ajutor şi au transportat-o la spital. Starea pacientei este deosebit de gravă, potrivit medicilor, iar între timp a fost mutată de la UPU Târgu Mureş la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Mureş, scrie Adevărul.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală, sub supravegherea unităţii de parchet competente, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs înjunghierea.

Cazul a fost investigat iniţial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sighişoara, iar apoi a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

„Se ştie că doamna judecător a suferit leziuni grave, o anchetă este în curs, se fac cercetările în acest caz împreună cu colegii de la Institutul Medico-Legal Târgu Mureş. Nu se ştie exact, şi pentru asta aşteptăm răspunsul medicilor legişti, dacă rănile doamnei au fost cauzate de cineva sau dacă a fost o autoagresiune”, a declarat, pentru „Adevărul”, Gheorghe Costea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, în 2004, Cristina Moldovan, fostă Paşol, a muncit timp de doi ani, între 1.10.2004 şi 15.08.2006 ca auditor de justiţie la Institutul Naţional al Magistraturii, iar ulterior, între 15.08.2006 şi 16.01.2008 a fost judecător la Judecătoria Slobozia.  

Din 2008 s-a mutat la Cluj, pentru a fi mai aproape de casă, de Târgu Mureş. În ultimii 10 ani, ea a fost judecător la Judecătoria Cluj (16.01.2008 – 15.06.2010), judecător la Tribunalul Cluj (15.06.2010 – 01.07.2011) şi judecător la Curtea de Apel Cluj (01.07.2011 – 15.06.2013). Din 15.06 2013 şi până în prezent este judecător la Tribunalul Mureş.

Comenteaza