Care este starea liderului PSD Sălaj, adus cu elicopterul SMURD la Cluj

Care este starea liderului PSD Sălaj, adus cu elicopterul SMURD la Cluj

Liderul tinerilor din PSD Sălaj se zbate între viaţă şi moarte a fost strivit de un tractor. Acesta a fost transportat duminică la Cluj, cu elicopterul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Starea lui Dan Chiş, liderul PSD Sălaj - aripa tânără, este critică, spun medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă (SCU) Cluj-Napoca, acolo unde tânărul de 35 de ani a fost internat duminică, 26 ianuarie, la scurt timp după ce a fost surprins sub un tractor răsturnat, scrie Adevărul.

"Pacientul a fost internat la terapie intensivă, este intubat, ventilat mecanic şi încă instabil hemodinamic, ceea ce înseamnă că menţinem tensiunea, dar cu medicaţie. A fost în stop cardiorespirator înainte de a ajunge la noi în spital; a fost resuscitat destul de mult timp, apoi i s-a făcut transferul către noi.

A suferit o strivire la nivel toracic şi abdominal şi trebuie să vedem dacă organismul său reuşeşte, cu ajutorul medicamentelor ce îi sunt administrate, să treacă sau nu peste acest episod. Starea lui nu s-a agravat faţă de ziua precedentă, dar prognosticul este deocamdată rezervat", a declarat Adela Golea, director medical al SCU.

Surse apropiate familiei susţin că Dan Chiş s-a urcat la volanul unui tractor fără cabină, în grădina părinţilor lui, din localitatea Sâg, cu intenţia de a transporta nişte lemne. Din cauza terenului accidentat, tractorul s-a răsturnat, tânărul fiind prins sub mijlocul de transport.

De la momentul apelului la 112, până la sosirea echipajelor de intervenţie, victima a stat blocată sub tractor, fiind găsită fără semne vitale. (VEZI AICI MAI MULTE DETALII!) Paramedicii SMURD şi cadrele medicale de pe ambulanţă l-au resuscitat o jumătate de oră, reuşind în cele din urmă să îl readucă la viaţă.

Ulterior, bărbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj-Napoca, iar apoi internat la Chirurgie 1. Dan Chiş are 35 de ani, este căsătorit şi are un copil, soţia lui fiind însărcinată în luna a şaptea.

Comenteaza