Cartierele Someşeni şi Între Lacuri, sufocate de fum de la Pata Rât

Cartierele Someşeni şi Între Lacuri, sufocate de fum de la Pata Rât
Clujenii care locuiesc în cartierele Someşeni şi Între Lacuri s-au trezit duminică dimineaţa sufocaţi de un fum dens. Unul bărbat care locuieşte în zonă se plânge că fumul vine de la groapa de gunoi de la Pata Rât.

"Aş dori să sesizez faptul ca m-am trezit sufocat de fumul înnecăcios de pe rampa Pata Rât. Tot cartierul Someşeni şi Între Lacuri se sufocă! Ce se întâmplă cu rampa asta totuşi şi până când? Nu ne putem răcori casele, ne sufocăm domnule primar! Numiţi Clujul oraş de 5 stele şi capitala tineretului şi totuşi nu suntem în stare să rezolvăm problema Pata Rât. Trebuie să duhnim a gunoi în toiul verii. Doresc un răspuns concret în termenul legal de 30 zile. O sesizare în acest sens a fost trimisă şi la Comisia Europeană dacă suntem cetăţeni U.E.", a scris Jucan Marcel, într-o sesizare publicată pe domnuleprimar.ro.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat în data de 23 iulie că a predat către constructor amplasamentul pentru drumul de acces ce duce la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID). Lucrările costă 1,78 milioane de lei fără TVA şi vor fi finalizate în 12 luni. Acestea vor fi executate de societatea câştigătoare a licitaţiei organizate în acest sens, Societatea de Construcții Napoca SA.

UPDATE: Eugen Vereş, administratorul rampei, a declarat că fumul nu provine de la groapa de gunoi.

"La noi nu a ars nimic. Am fost de dimineaţă în zonă şi se simţea un pic de miros de fum, dar nu se vedea nimic ars. Dacă ar arde ceva la rampă ar fi o nenorocire", a spus Vereş.

Acesta a mai spus că romii care locuiesc în zonă obişnuiesc să aprindă crengi, cauciucuri sau pet-uri şi aşa s-ar putea explica prezenţa fumului.

Comenteaza